Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie over de cookies waarvan deze website gebruik maakt klik hier.
Door verder op deze website te surfen geeft u de toestemming aan Minoc Media Services om cookies te gebruiken. verder gaan

Google België in Windows Vista instellen

Samenvatting:

Vraag:
Ik ben wel tevreden over mijn nieuwe Vista-besturingssysteem, alleen de zoekmachine in Internet Explorer 7 laat zich niet instellen op www.google.be. Alhoewel ik een Nederlandstalige versie van Windows Vista heb, kan de zoekmachine alleen op www.google.co.uk worden ingesteld. Heeft u enig idee hoe dit aangepast kan worden?

Andries van de Steeg

Antwoord:
Dit is inderdaad een onhandige instelling van Windows Vista. Het probleem is dat Google op de pagina met zoekmachines wordt aangeboden als een standaardoptie, maar dat dit altijd de Engelse Google-versie is. Gelukkig kun u dit eenvoudig oplossen.

Ga in Internet Explorer naar de zoekbalk en klik op het pijltje naast het vergrootglas. Kies vervolgens Meer zoekmachines zoeken. Open vervolgens een tweede tabblad en zet hier www.google.be in open. Zoek hier naar TEST (met hoofdletters). Kopieer uit de adresbalk het adres dat er staat na uw zoekopdracht en ga terug naar het eerste tabblad. Hier ziet u een geel vak staan. Plak op de bovenste witregel het adres dat u net gekopieerd heeft.

Geef op de onderste witregel een naam in, bijvoorbeeld Google België. Klik dan op Install. Ga vervolgens terug naar de zoekbalk, klik op het pijltje en kies Standaard zoekinstellingen wijzigen. Kies nu Google België en klik op Als standaard instellen. Uw zoekopdrachten worden vanaf dat moment standaard via Google België opgespoord.

Lees meer over : google, belgië, vista, help

Over Rowald Pruijn

Rowald laat zich niet afschrikken door de miljoenen trojans en rootkits die de Windows-gebruikers al jarenlang overspoelen. Hij schrijft daarom regelmatig over het meest uiteenlopende beveiligingsnieuws en met zijn achtergrond als softwaretester heeft hij de meeste programma’s inmiddels wel eens onder handen gehad. Als ervaren Windows-gebruiker volgt hij alles Microsoft op de voet, al gebruikt hij al jaren geen Internet Explorer meer.

Google+