Els Bellens

Email

Recentste artikels van Els Bellens

Sneller werken met sneltoetsen

Aan de pc gebruik je bijna permanent je muis of, voor nieuwe computers, het aanraakscherm. Dat kan efficiënter. Met deze sneltoetsen ben je in geen tijd een ninja die razendsnel programma’s opent en vensters manipuleert.

Donderdag 26 November 2015 om 14u03 - Door

 

Je pc bedienen met commando’s

Afhankelijk van je ervaring, gaat typen altijd wat sneller dan een eind rondklikken. Dat weten ook de mensen achter SlickRun, dat je pc laat bedienen met commando's.

Vrijdag 06 November 2015 om 15u11 - Door

 

Beter mappenbeheer met FreeCommander XE

We gebruiken al zo lang het standaard mappensysteem van Windows, dat je bijna zou vergeten dat het ook anders kan. Wie een snellere manier zoekt om bestanden te beheren, kan FreeCommander XE proberen.

Donderdag 05 November 2015 om 16u46 - Door

 

Vensters altijd op de voorgrond houden

Ben je met een boel verschillende vensters aan het werken, dan is het vaak zaak om het overzicht niet te verliezen. Wil je één venster de hele tijd bovenaan houden, dan is er PinME.

Dinsdag 22 September 2015 om 15u41 - Door

 

Wat zijn de beste alternatieven voor Powerpoint?

Powerpoint wordt ondertussen zo vaak gebruikt voor presentaties, op het werk maar bijvoorbeeld ook in de klas, dat ze er al snel hetzelfde gaan uitzien. Wat als je voor je volgende presentatie eens een frisser alternatief gebruikte?

Vrijdag 18 September 2015 om 13u29 - Door

 

Je data in de cloud vergrendelen

encryptie cloud

Bestanden in de cloud zijn altijd en overal bereikbaar, vanop elk toestel. Enige nadeel: online data is altijd minder veilig dan gegevens die je op een usb-stick in de kast legt.

Dinsdag 08 September 2015 om 14u45 - Door

 

Je programma-updates automatiseren

Software-updates zijn belangrijk om je pc als een goed geoliede machine te laten lopen. Alleen vervelend dat je de updates van die al die programma's moet bijhouden. Niet zo met Secunia.

Donderdag 27 Augustus 2015 om 14u19 - Door

 

Stel je Windows Firewall beter in

De firewall werkt als een buitenwipper voor al het verkeer van je computer en houdt het gespuis buiten. Maar dan moet hij wel goed ingesteld staan.

Dinsdag 25 Augustus 2015 om 15u43 - Door

 

Maak je eigen website

bouwen

Iedereen droomt van zijn eigen website met duizenden clicks per dag. Gelukkig hoeft dat geen droom te blijven, maar dan moet je wel weten hoe eraan te beginnen.

Vrijdag 14 Augustus 2015 om 14u36 - Door

 

Snel adware verwijderen

Wil je weten hoe het gesteld staat met de adware op je pc, dan biedt Bitdefenders Adware Removal Tool een snelle oplossing.

Vrijdag 07 Augustus 2015 om 12u32 - Door

 

Gegevens back-uppen en delen in de cloud

cloud

Een cloudopslagdienst schrijft je gegevens veilig weg op het internet. Zo staan ze veilig bewaard en kan je er van overal bij. HubiC blijft bovendien lekker dichtbij.

Donderdag 25 Juni 2015 om 14u05 - Door

 

Je mailprogramma in je binnenzak

Je mailprogramma in je binnenzak

Smartphones ten spijt, is het toch altijd net iets aangenamer om je mail 'in het groot' te lezen. Ga je liever door het leven zonder zware notebooktas, dan is er gelukkig nog de USB-stick.

Woensdag 20 Mei 2015 om 14u46 - Door

 

Minimalistische muziekspeler

Minimalistische muziekspeler

De ene muziekmanager heeft te veel knoppen, de andere te weinig opties, en vaak vertragen ze je computer. Het kleine musiX doe het net goed.

Donderdag 26 Maart 2015 om 15u58 - Door