Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie over de cookies waarvan deze website gebruik maakt klik hier.
Door verder op deze website te surfen geeft u de toestemming aan Minoc Media Services om cookies te gebruiken. verder gaan

Hoe verwijder je definitief je Facebookaccount?

Stoppen met Facebook is één ding, je account deactiveren is iets anders. Maar wil je echt definitief weg van de site, dan moet je meer geduld hebben.

Wie in de instellingen van zijn Facebookaccount neust, heeft misschien al de functie ‘je account deactiveren’ ontdekt. Daarbij word je erop gewezen dat al je vrienden je zullen missen en moet je een reden van vertrek opgeven.

Maar deactiveren is niet hetzelfde als verwijderen, want er is ook een echte delete-knop. En zelfs hierbij moet je flink wat moeite doen om ‘voor altijd’ weg te zijn bij Facebook. De webontwikkelaarsblog Rield.com somt op wat je allemaal moet doen.

Voorbereidend werk
Het klinkt vreemd, maar voor je je account verwijdert moet je zelf zo veel mogelijk ‘schade’ aanrichten. Verwijder al je persoonlijke informatie, vrienden, vriendenlijsten, foto’s, video’s, statusupdates, pagina’s waar je ooit fan van bent geworden en applicaties. Kortom, alles wat de site interessant maakt.

Waarom je niet simpelweg op de delete-knop kan drukken, leggen we je meteen uit.

Definitief verwijderen
Klik op de delete-knop, klik daarna door op ‘account definitief verwijderen’ en vul hierbij de captcha ter controle in.

Hierna start er een periode van veertien dagen waarin je bedenktijd krijgt. Je zult een e-mail van Facebook ontvangen die bevestigt dat je account gepland staat om te worden verwijderd.

In deze periode mag je geen enkele interactie meer hebben met Facebook. Om die reden is het nuttig om vooraf je vrienden en foto’s te verwijderen. Hoe minder interessant Facebook is, hoe minder snel je geneigd bent om toch even terug te keren.

Externe sites en toepassingen
Maar de interactie met Facebook gaat verder dan enkel het niet bezoeken van de website. Zorg ervoor dat alle Facebookintegratie met applicaties en andere websites weg is. Het gaat hier bijvoorbeeld om sites waar je automatisch met je Facebookaccount reageert, of een koppeling met Twitter of Live Messenger.

Tot slot wis je de cache (en cookies) van je browser. Zo voorkom je dat je per ongeluk automatisch inlogt via een van die partnersites.

Na veertien dagen ben je klaar en is je account onherroepelijk verwijderd. Wel blijven er nog sporen achter, bijvoorbeeld van je openbare foto’s die je vrienden op hun profiel hebben gedeeld bijvoorbeeld. Ook is de kans groot dat je informatie in de maanden nadien nog ergens in de back-ups van Facebook circuleert, maar daar is het in principe niet toegankelijk voor doorsnee gebruikers.

Lees meer over : social, privacy, facebook, account, delete, verwijderen, deactiveren, help

Over

Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.

Reacties

comments powered by Disqus