Laatst verschenen over "security"

Digitale onveiligheid houdt Belgen wakker

Zowat iedere Belg stelt dat hij zich ongerust maakt om zijn veiligheid, maar de meest verbreide angsten concentreren zich op onzichtbare misdaden. Dat is de conclusie van een rapport van Unisys.

Woensdag 21 Juni om 10u30 - Door

 

Hoe de CIA je router hackt

De CIA hackt je router met behulp van Cherry Blossom. Deze tool stelt het agentschap in staat je internetverkeer te onderscheppen en je wachtwoorden te ontvreemden.

Maandag 19 Juni om 09u36 - Door

 

Mac-ransomware te koop op het dark web

Cybercriminelen bieden ransomware-as-a-service aan op het dark web. De hackers geven je de nodige code waarmee je slachtoffers kan maken en houden een deel van de opbrengsten voor zich.

Dinsdag 13 Juni om 14u45 - Door

 

Waarde Bitcoin flirt met 3.000 dollar

De waarde van één Bitcoin blijft records breken terwijl online handslsplatformen bijna bezwijken onder de druk. Toch lijkt de groei van de digitale munteenheid onhoudbaar op de lange termijn.

Dinsdag 13 Juni om 10u48 - Door

 

Malware besmet je pc zonder muisklik

gevaar security

Een nieuwe malwareaanval maakt gebruik van de hoveractie van je cursor om je pc te besmetten. Ook wanneer je niet op een kwaadaardige link klikt, kan de software zijn gang gaan.

Maandag 12 Juni om 14u30 - Door

 

België omarmt snellere websites met IPv6

Ons land staat opnieuw vooraan wat de adoptie van het IPv6-protocol betreft. Dat nieuwe protocol maakt het internet klaar voor de toekomst en geeft tegelijkertijd een flinke snelheidsboost aan grote websites.

Donderdag 08 Juni om 12u44 - Door